˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Koreansk wok för två

En kryddstark och värmande wok för det lilla hushållet. Gott med kokt ris och kimchi som tillbehör.
45 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st

    marinerat strimlat nötkött (innanlår, lyxgryt eller flankstek)


  • Marinad
  • 200 g

    strimlat nötkött

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 1 st

    chilifrukt, röd

  • 1 msk

    ingefära, riven

  • 1 tsk

    sesamolja

  • 1 msk

    soja, japansk

  • 1 msk

    neutral olja, t.ex. rapsolja

  • 2 msk

    koreansk chilipasta (gochujang)


  • I woken
  • 1 msk

    limesaft

  • 1 st

    paprika, röd

  • 75 g

    sockerärtor

  • 1 st

    rödlök, liten

  • 100 g

    broccoli

  • 1 st

    morot

  • 1 msk

    neutral olja

  • 1 tsk

    soja, japansk

  • 2 tsk

    koreansk chilipasta (gochujang)

Gör så här

  1. Hacka vitlök och chili fint och blanda med de övriga ingredienserna för marinaden.
  2. Strimla nötköttet fint och lägg med marinaden i en påse eller i en bunke i minst en halvtimme. Köttet kan även ligga i marinad över dagen eller natten om man vill förbereda lunch eller middag i förväg.
  3. Skär grönsakerna i jämnstora bitar, remsor/strimlor ser fint ut i den färdiga rätten.
  4. Stek grönsakerna snabbt i en het wok med olja lägg till sesamolja och lite soja precis på slutet. Grönsakerna ska ha en del krispighet kvar. Tag undan grönsakerna från woken.
  5. Stek köttet snabbt i woken och när det är färdigt, lägg tillbaka grönsakerna och rör om.
  6. Servera med ris och eventuellt kimchi.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV